Marais

Paris’ ældste kvarter

Tekstboks: Palæet’s facade ud mod Rue de Jouy virker ret massiv i sin fremtoning.

Hôtel d'Aumont

Tekstboks: Adresse:
Rue de Jouy 7

Hôtel d'Aumont ligger i den sydlige del af Marais. Nogle af de absolut mest kendte arkitekter på den tid har været med til opførelsen af dette palæ. Det blev bygget i begyndelsen af 1600-tallet af Le Vau, som bl.a. var med til at bygge Versailles-slottet.

 

Palæet er dog siden ombygget og udvidet. Den berømte indendørsarkitekt Le Brun har lavet nogle af de indvendige dekorationer, mens den kendte havearkitekt Le Nôtre har anlagt haven. Facaden ud mod gaden og gården ser betydelig

anderledes ud end facaden ud mod haven. Førstnævnte er noget grov i sit udseende og kan godt virke lidt voldsom. Derimod er facaden ud mod haven noget mere forfinet i sit udseende. Den tilhørende have Square A. Schweitzer er temmelig stor og strækker sig næsten helt ned til Seinen. Den oprindelige have var noget mindre.

 

Navnet på palæet stammer fra 4 hertuger af Aumont, som har boet her. Dengang var det meget overdådigt udsmykket, men i dag er der ikke ret meget tilbage af dette. Palæet bliver i dag brugt af den administrative domstol i Paris.

Tekstboks: Kategori: 2*