Marais

Paris’ ældste kvarter

Tekstboks: Palæet’s gård er i Renæssance-stil med   udsmykket vægge og kvistvinduer.

Hôtel du Sully

Tekstboks: Adresse:
Rue St-Antoine 62

Hôtel du Sully er et meget fornemt palæ i kvarteret opført i perioden 1625-1630. Lidt senere købte Hertugen af Sully det, deraf navnet. Mange af den tids kendte personer blev inviteret, og palæet blev et centrum for det sociale og kulturelle liv i kvarteret. Det ligger ud til Rue St-Antoine, som er temmelig bred og en af de ældste gader i Paris.

 

Siden 1965 har en del af Hôtel du Sully været brugt som hovedkontor for Caisse Nationale des Monuments Historiques. Det er en offentlig institution, hvis formål er at

bestyre kendte bygninger i Paris og Frankrig, f.eks. Triumfbuen.

 

Palæets opbygning er typisk for 1600-tallets palæer, hvor de opførtes i U-form. Fra en hovedbygning i midten udgår to fløje til gaden med en port i midten. Bag hovedbygningen ligger en kunstnerisk anlagt have, som grænser op til bygningerne på Place des Vosges.


Facaden og fløjene ud mod gården er i renæssancestil. De er flot dekoreret med statuer i væggen, udsmykket gavlsfelter over vinduerne og fremspringende kvistvinduer på taget.

 

Indvendigt har alle rum i hovedbygningen udsigt til både til den lukkede gård og haven bagved. I hovedbygningen ses oprindelige malede lofter, som dog er restaureret.

Tekstboks: Kategori: 3*
Tekstboks: Hôtel du Sully’s have grænser op til Place des Vosges sydvestlige hjørne. Man kan gå igennem her.