Marais

Paris’ ældste kvarter

Tekstboks: I Rue des Francs-Bourgeois ligger der mange gamle palæer. Her er det Hôtel d’Alméras.

Rue des Francs-Bourgeois

Tekstboks: En af de få Middel-alderhuse i Paris er Hôtel Herouet, som ligger på hjørnet af Rue des Francs-Bourgeois og Rue Vieille-du-Temple. Det er fra omkring 1510 og bygget i højgotisk stil.

Rue des Francs-Bourgeois er en af de gamle gader i Marais. I den tidligere Middelalder hed gaden Rue des Poulies, men i 1300-tallet fik den sit nuværende navn, da der blev opført fattighuse i gaden. Beboerne i disse huse slap for at betale skat (francs bourgeois), og gaden blev opkaldt efter dem.

 

Man kan sige, at Rue des Francs- Bourgeois er hovedgaden i Marais. Den går fra Places des Vosges i øst og ender ved Hôtel Soubise i vest.

Marais er kendt for dets mange gamle flotte palæer, og i Rue des Francs-Bourgeois ses en del af dem. Et af de store er Hôtel Soubise, som huser et museum og dele af Natio-nalarkivet. 

 

I nr. 26 ligger Hôtel de Sandreville fra slutningen af 1500-tallet. I nr. 29-31 ligger Hôtel d'Albret fra 1500-tallet, som i dag huser det et offentlig kontor for kulturadministration.
Af andre palæer kan nævnes nr. 33, Hôtel Barbes og Hôtel d'Alméras i nr. 30.

 

I den østlige del af gaden vender den ene side af både Hôtel Carnavalet og Hôtel Lamoignon ud mod Rue des Francs-Bourgeois, men de har begge hovedindgang ud mod en anden gade.

 

Der ligger stadig en del gamle fine butikker i gaden, men mere moderne butikker som modebutikker erstatter mere og mere de gamle. Det er en tendens, som i de senere år er gået igen i hele Marais.

Tekstboks: Kategori: 2*