Marais

Paris’ ældste kvarter

Tekstboks: Arvestrid med staten
Da Picasso døde i 1973, tog det for arvingerne og staten mere end 10 år at blive enige om arveafgiften. Den blev omkring en fjerdedel af hans samling, hvilket drejede sig om mere end 200 malerier, omkring 3000 teg-ninger og grave-ringer, en del skulp-turer, keramik, illu-strerede bøger og andet kunst.

Musée Picasso

Tekstboks: Adresse:
Rue de Thorigny 5

Musée Picasso, som  åbnede i 1986 i det store Hôtel Salé, udstiller verdens største samling af Picasso-kunst.  Museets samling stammer hovedsagligt fra den betydningsfulde samling, som staten arvede efter Picasso’s død.

 

Samlingen omfatter hele Picasso's kunstneriske liv med hans forskellige kunstneriske perioder. Da Picasso's kone døde i 1986, fik staten overdraget flere Picasso-værker.

I museet kan man følge Picasso’s kunstneriske udvikling. Der ses værker fra den blå periode, der tidsmæssigt lå fra ca. 1901 til 1904. Bagefter kom hans Rosa periode med motiver fra cirkusverdenen.

 

Der ses også hans kubistiske periode, hvor malerkunsten bliver skildret med geometriske figurer. Til sidst ses Picasso's egen stil, som han blev berømt for.

 

Museet vises mesterværker fra 1930'erne og frem til hans død. Temaer fra hans spanske hjemland blev ofte brugt som motiver, som f.eks. guitaren og tyren.

 

Picasso var i 1934 på besøg i Spanien, og han besluttede sig for ikke at vende tilbage til landet, så længe diktatoren Franco regerede. I 1937 malede Picasso et af hans hovedværker, Guernica, som protest mod bombningen af denne spanske by. Dette store maleri skulle gives til Spanien, når det var blevet et demokrati. Maleriet blev i 1981 flyttet til Madrid.

 

Picasso's egen kunstsamling vises på museet med værker af f.eks. Matisse og Cézanne. Der bliver desuden vist film om hans liv og arbejde. 

Tekstboks: Pablo Picasso
 Pablo Ruiz Picasso (1881-1973) var født i Spanien i Malaga, men boede det meste af sit liv i Frankrig. Han var 23 år, da han flyttede fra Spa-nien og blev en af de største kunstnere i 1900-tallet. 
Tekstboks: Kategori: 3*