Marais

Paris’ ældste kvarter

Flere gader, Pladser & Parker

Tekstboks: Rue Vieille du Temple
Denne charmerende gade i Marais skal ikke forveksles med Rue du Temple. I Rue Vieille du Temple ligger bl.a. de fornemme palæer Hôtel Amelot de Bisseuil og  Hôtel de Rohan.

Rue Francois-Miron ligger i den sydlige del af Marais-kvarteret og er meget gammel. I det romerske Paris gik vejen gennem det sumpet område (Marais betyder netop også sump). Navnet Francois-Miron fik gaden omkring år 1600, hvilket var efter en lokal dommer. Gaden, som snor sig lidt, går fra kirken St-Gervais-St-Protais og munder ud i Rue St-Antoine. Tidligere var det en del af Rue St-Antoine.

 

I Middelalderen fandtes der mange byhuse i denne gade, som var beboet af abbeder. To af husene, nr. 44 og 46, er fra

slutningen af 1500-tallet. I dag har man udgravet kælderen, som er ret stor. Den er fra 1200-tallet og i gotisk stil. Nr. 11 og 13 er to gamle bindingsværkshuse fra 1400-tallet. I nr. 68 ligger Hôtel de Beauvais, hvor Mozart boede i 1763 under en Europa-turne.

 

Square du Temple er en park beliggende i den nordlige del af Marais-kvarteret, som i dag er en offentlig park i engelsk stil. I Middelalderen var det centrum for en orden, som hed Tempelridderne. Her lå hovedkvarteret, som var et befæstet palads hvor Stormesteren boede. Det blev revet ned i 1853. Tempelridderne var nærmest en stat i staten, som var mere eller mindre uafhængige af de franske love.

 

Place du Marché Sainte Catherine er en plads, som ligger ved Rue St-Antoine næsten overfor kirken St-Paul-St-Louis. I 1700-tallet blev pladsen omkranset af store huse, og der blev plantet morbærtræer i midten. I dag er selve pladsen fri for biler. Om sommeren er den livlig, hvor folk besøger dens restauranter og cafeer.  

Tekstboks: Rue du Temple
Denne lange og smalle gade går fra Rådhuset i syd og snor sig mod nord til Republik-pladsen. I gaden ses Hôtel de Saint-Aignan i nr. 71 med et moderne museum om den jødiske kultur. Gaden går også Square du Temple.
Tekstboks: Kategori: 1*