Marais

Paris’ ældste kvarter

Opéra National de Paris - Opéra Bastille

Tekstboks: Adresse:
Rue de Lyon 120

Opéra National de Paris - Opéra Bastille eller bare Bastille-operaen ligger i den østlige del af Paris på Place de la Bastille. Den kaldes også for den nye opera i modsætning til den gamle opera (Garnier-operaen).

 

Operaen blev opført i slutningen af 1980'erne og åbnede den 14. juli 1989, 200 år efter den store revolutionen. Og det var også på denne plads, at revolutionen dengang begyndte, da en menneskemængde stormede Bastille-fængslet. 

Bygningen er opført i glas og stål. Ud mod pladsen er den buet med en stor glasfacade og et indgangspartiet holdt i sort marmor. Indvendig har operaen flere sale, hvor den største har plads til 2700 tilskuere. Det er en teknologisk avanceret opera med bl.a. flere drejescener, som letter sceneskiftene.

 

Der opføres både klassiske og moderne operaer. Faktisk er alle operastykker flyttet fra den gamle opera hertil. Der afholdes også danseforestillinger samt filmfestivaler. Den første forestilling blev afholdt i marts 1990.

Tekstboks: Præsident startede byggeri
Det var den davær-ende Præsident Mitterandt, som satte byggeriet af Bastille-operaen i gang. Det blev et af 1980'ernes store bygningsværker. 
Tekstboks: Kategori: 2*