Marais

Paris’ ældste kvarter

Flere museer

Musée d'art et d'histoire du Judaïsme

Dette museum holder til i det store Hôtel de Saint-Aignan. I begyndelsen af 1990'erne blev palæet ombygget, så museet kunne indrettes her. Her fortælles om den jødiske kultur, religion og historie. Der udstilles fra gammel tid, men også fra moderne tid, som f.eks. den jødiske påvirkning af kunsten i 1900-tallet. Der fortælles også om det jødiske folks rejser, som f.eks. da jøderne slog sig ned i Paris og Frankrig i Middelalderen.

Memorial de la Shoah

Dette museum er tilegnet de 6 millioner jøder, som blev dræbt under 2. verdenskrig af nazi-tyskland. Der brænder en evig flamme her. Museet har også et arkiv og bibliotek med dokumenter fra den tid. Der er også udstillinger her.

Adresse: Rue Geoffroy l'Asnier 17

 

Maison Europeenne de la Photographie

Museet ligger i det fornemme Hôtel Henault de Cantobre fra begyndelsen af 1700-tallet. Det var opført til Henault de Cantobre, en skatteindkræver for kongen. Museet viser fotografier fra 1900-tallet fra hele verdenen. Der er også et stort bibliotek.

Adresse: Hôtel Henault de Cantobre, 5-7, rue de Fourcy

 

Maison d'Ourscamp

På denne adresse kan der ses gotiske kældre, som har været del af et byhus fra 1100-tallet. Huset har tilhørt Ourscamp ’s abbedi. Der kan ses gotisk arkitektur og skulpturer.

Adresse: 44-46, Rue François Miron.

Tekstboks: Musée de la Poupee
Dette dukkemuseum ligger i den vestlige udkant af Marais. Her udstilles flere hundrede dukker fra de sidste to århund-reder, bl.a. i samti-dige omgivelser 

Adresse: Impasse Berthaud vers le 22, rue Beaubourg
Tekstboks: Kategori: 1*
Tekstboks: Musée de la Magie
Dette museum hand-ler om magiens ver-den med bl.a. optis-ke illusioner. 

Adresse: 11, Rue Saint-Paul