Marais

Paris’ ældste kvarter

Tekstboks: Maleri på Musée Carnavalet: Bådfest på Seinen i Middel-alderen

Museer - Indledning

Marais har mange museer at byde på. Dog er ingen af dem tilnærmelsesvis ligeså kendte og betydningsfulde som f.eks. Louvre og Musée d’Orsay. Men indenfor deres egne genre, har Marais alligevel nogle af de førende museer i verdenen.

 

De fleste museer ligger i kvarterets gamle palæer og om-handler ofte Paris og Marais’ historie. Dermed giver palæerne passende omgivelser for de gamle udstillede genstande. Nedenfor er en gennemgang af de vigtigste museer i Marais.

Musée Carnavalet er et godt sted at starte, hvis man vil på museum. Det handler om både Marais og Paris’ historie udtrykt med malerier, dokumenter, møbler, rekonstrueret rum og meget mere. Museet ligger i det gamle Hôtel Carnavalet med yndige gårdhaver.

 

Musée Cognacq-Jay i Hôtel Donon er også et historisk museum, som viser kunst fra fortrinsvis 1700-tallet i form af møbler, malerier, skulpturer m.m. Musée de l'Histoire de France i Hôtel de Soubise viser bl.a. tidstypiske rum i rokokostil fra 1700-tallet. Palæet har en imponerende gårdhave op mod hovedindgangen.

 

Musée de la Chasse et de la Nature i Hôtel Guénégaud er et jagt- og naturmuseum med bl.a. udstillede skydevåben og udstoppede dyr. Musée Picasso er undtagelsesvist et moderne museum i Marias. Det ligger i det gamle Hôtel Salé og huser verdens største samling af kunst fra den verdensberømte kunstner Pablo Picasso.

 

Musée Bricard i Hôtel Libéral Bruand er et specialmuseum og er et af verdens førende indenfor sit område. Her vises nøgle og låse helt tilbage fra romertiden. I Maison de Victor Hugo på Place des Vosges har den kendte forfatter boet i 1800-tallet. I hans lejlighed er der lavet museum med rekonstrueret rum og dokumenter.

Tekstboks: Gårdhaven i Hôtel Soubise, som fører op til hovedind-gangen